Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

De Definitieve Kandidatenlijsten Voor De Europese Parlementsverkiezing Van 6 Juni 2024 Zijn Bekend

De definitieve kandidatenlijsten voor de Europese Parlementsverkiezing van 6 juni 2024 zijn bekend

Stemmen voor een betere toekomst

De verkiezingen voor het Europees Parlement worden gehouden van woensdag 29 t/m zondag 2 april 2024

Op 6 juni 2024 vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats. Hierbij kiezen de inwoners van de Europese Unie 705 Europarlementariƫrs die namens hen de belangen van Europa behartigen. De lijsten met kandidaten die meedoen aan de verkiezingen zijn nu definitief bekend.

In totaal hebben zich 20 politieke groeperingen ingeschreven voor de verkiezingen. Zij hebben in totaal 497 kandidaten voorgedragen.

De Europese verkiezingen geven u de kans om te kiezen wie u mag vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Met uw stem bepaalt u mee hoe de Europese Unie er de komende jaren uitziet.

Stemmen voor de Europese verkiezingen kan op verschillende manieren. U kunt per post stemmen, of op de stembureaus. Als u in het buitenland woont, kunt u stemmen via een volmacht.

Meer informatie over de Europese verkiezingen vindt u op de website van de Kiesraad: www.kiesraad.nl.

Conclusie

De Europese Parlementsverkiezingen zijn een belangrijk moment voor de democratie in Europa. Met uw stem kunt u meebepalen wie u de komende jaren vertegenwoordigt in het Europees Parlement. Maak gebruik van uw stemrecht en stem op 6 juni 2024!


Comments